Wie zijn wij?

Wij zijn Duchatteau. Onze aanpak is gebaseerd op persoonlijk contact, met onze klanten, maar ook met elkaar.

We zijn een klein bureau met korte communicatielijnen en met een regionale focus. We weten dat onze klanten uiteindelijk zelf in actie moeten komen, maar begeleiden ze daarbij graag met advies, tips en concrete hulp bij sollicitaties. We voeren niet alleen gesprekken, maar gebruiken ook diverse tests en loopbaanspellen. We werken samen met andere professionals, bijvoorbeeld op het gebied van voeding, revalidatie, ergotherapie en arbeidsrecht.

Wat we allemaal belangrijk vinden is dat we bij Duchatteau de mens centraal stellen en dat we onszelf kunnen zijn. Wat we graag willen is dat je een baan vindt die je ook op de lange termijn kunt volhouden; duurzame re-integratie noemen wij dat.

We hebben veel ervaring met het re-integreren van klanten met fysieke klachten en psychische klachten en/of persoonlijkheidsproblematiek.

Voorbeelden daarvan zijn:

Angstklachten, depressieve klachten, AD(H)D, autisme, rugklachten, nek- en schouderproblemen, hand-en polsklachten, MS, borderline, niet aangeboren hersenletsel etc.


Lies-ter-StalLies ter Stal – arbeidsdeskundige en eigenaar

“Sinds 2006 heb ik een eigen re-integratiebureau omdat ik eigenzinnig ben en dingen graag op mijn eigen manier doe.

Ik werk vanuit oprechte betrokkenheid en kijk graag naar nieuwe perspectieven in plaats van naar wat er allemaal niet (meer) kan. Dat doe ik door mensen niet op een bepaald spoor te zetten, maar door hen zelf te laten ontdekken wat ze graag willen.

Creatief denken en verbinden zijn mijn sterke kanten. Natuurlijk houd ik me daarbij aan de regels, maar ik kijk ook graag buiten de gebaande paden.”

lies@duchatteau.com


Esther Weijers

“Mensen in hun eigen kracht zetten, dat is wat ik graag doe. Kwaliteiten naar voren brengen, ieder mens is uniek. Samen kijken we naar ‘wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe kom ik daar’. Daarbij maak ik gebruik van mijn werk- en levenservaring, sensitiviteit en open houding.

Niet elke klant heeft hetzelfde nodig, dus de ene keer ga ik meer de diepte in, de andere keer werk ik puur praktisch. Het is telkens weer geweldig om te zien dat iemand de eigen regie (weer) opgepakt heeft en succesvol een nieuwe richting heeft bepaald.”

esther@duchatteau.com

 


Leonie Boerrigter

“Mijn ervaring is dat mensen gemakkelijk naar me toe komen en tegen me praten; ik ben heel laagdrempelig. Ik kan goed luisteren en de juiste vragen stellen. Verder heb ik veel begrip voor wat mensen doormaken als ze vastlopen in hun werk of in de privésituatie. Maar ik houd ook van duidelijkheid: je moet toch echt zelf aan de slag.

Wat ik belangrijk vind, is dat mensen dingen doen waar ze goed in zijn en waar ze gelukkig van worden. Mijn motto: “volg het pad van jouw dromen, niet de snelweg van andermans verwachtingen!” Als je ontdekt wat dat is, kan werken ook bij de leuke dingen in het leven horen.”

leonie@duchatteau.com

 


Willy Bronsgeest

“De basis voor een goede begeleiding bestaat voor mij uit eerlijkheid en motivatie. Ik hou van een gemoedelijke sfeer, zodat iemand zich op zijn gemak voelt en zichzelf kan zijn. Hierdoor kunnen we samen in kaart brengen wie je bent, wat je goed kunt, wat je graag doet en wat belangrijk voor je is. Ik oordeel niet, maar heb begrip voor waarom mensen doen wat ze doen.

Humor maakt zeker deel uit van mijn aanpak. Ik kijk goed naar wat je nodig hebt om je loopbaan te kunnen vervolgen, maar ook op welke manier je met belemmeringen kunt omgaan.

Bij Duchatteau word ik als ZZP-er vanuit mijn eigen studie- en loopbaanbureau “Blik” regelmatig ingezet.”

willy@duchatteau.com


Privacyverklaring

Lees onze privacyverklaring om te weten hoe wij met uw gegevens omgaan.